200 flickor 93 kvinnor har fritagits i Nigeria

200 flickor 93 kvinnor har fritagits i Nigeria. Armen i Nigeria har slagit till mot läget som terrororganisationen Boko Haram haft i Sambisaskogen där flickor och kvinnor hållits fångna. Man trodde först att det kunde röra sig om de 200 skolflickor som kidnappades i Chibok förra året men så var det inte. Däremot misstänker man att även de hålls fångna i Sambisaskogen.

Den här typen av terrororganisation går inte att resonera och förhandla med utan de måste tyvärr förgöras med vapenmakt. Då behöver de länder som har terroristerna inom sin gränser även få tillgång till bra vapenutrusning. Här gäller det liv och död om man ska stoppa terrororganisationerna vilket i alla fall jag vill för i annat fall är det de som kommer att styra med sin ideologi vilket vore hemskt för de människor som bor som i detta fall i Nigeria.

En kommentar

  1. Stig wiberg

    Jag vill komplettera med att det land som försvarar sig mot en angripare också skall få köpa vapen. Sveriges politik att inte sälja vapen till krigförande länder måste grunda sig på att båda är lika goda kålsupare. Men hur ofta händer det? Det vanligaste är väl ändå att ett land angriper ett annat. Och vilken som är angripare är ofta uppenbart. Annars kan man ju bara kolla på vilket land som striderna sker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.