FN blir korrupt när Frankrike avslöjas

FN blir korrupt när Frankrike avslöjas. En svensk FN medarbetare riskerar att få kicken när man tror att han läckt hemliga uppgifter till Franska myndigheter om misstänkta sexuella övergrepp på hemlösa barn som deras fredsbevarande trupper utfört. Är det så är det ett fel i hela FN systemet och nu får Jan Eliasson peka med hela handen.

Den person det handlar om är Anders Kompass som 17 april fick besked att han suspenderats från sin tjänst på Högkommissariens kontor i avvaktan på en utredning som ska göras av FN:s internrevisorer. Vi vet inte helt vad som läggs Kompass till last eller varför han suspenderats från sin tjänst utan får avvakta den utredning som nu görs, säger UD:s rättschef Anders Rönquist i ett uttalande.

Sveriges FN-ambassadör har enligt Guardians källor, varnat FN-chefer för att tvinga bort Kompass, som uppges att riskera att avskedas efter 30 års humanitärt arbete. Ambassadören har hotat gå ut offentligt om det skulle hända, skriver Guardian.

Har Fransk militär eller någon annat lands militär som gör FN tjänst gjort övergrepp ska de bort från sitt uppdrag och de ska även de som inte vidta åtgärder straffas. Tillåter FN att deras personal håller på med sexuella övergrepp på barn då har även tappat mitt förtroende

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.