Vänsterpartiet i Umeå kör sedelpressarna

Vänsterpartiet i Umeå kör sedelpressarna. Idag tror jag de lägger sin budget och jag är övertygad om att de måste ha sedelpressarna i gång . I gårdagens fullmäktige var de beredda att gå i från den budget vi lade i fjol under tiden för vårt samarbete som redan skulle öka kostnaderna redan i år.

Två saker som var helt klart kostnadsdrivande var att ställa i ordning en plats för de EU medborgare att ställa husvagnar på för dem. En kostnad på bra många miljoner pengar dom måste tas igen redan nu och minska anslagen detta nästa år om de inte rymts. Den typen av åtgärder kan aldrig vara en investering eftersom det är en tillfällig åtgärd. Jag har även där hört att Daniel Kallos farit fram med osanningar när Nydala måste utrymmas då byggarbeten ska göras där.

Den andra delen är att de vill subventionera kåren att vara kvar när hyran höjs för Kåren efter renoveringar av Scarinska som måste betalas av något. Ska det tas inom fastighet så är det andra hyresgäster som får betala eftersom fastighet ska finansieras av intäkter dvs hyror. Jag vet inte när Umeå Studentkår drev verksamhet som går runt vilka andra kårer klarar av. Kåren vidareuthyrde kåren till ett bolag som drev verksamheten. Det var inte alls Unander Scharins vilja när han skänkte huset till kommunen för att kunna nyttjas av studenterna som flyttat sin ordinarie verksamhet till Campus.

Vänstern känns igen att använda mer pengar som inte finns. Jag tycker det är intressant att få veta varför det blev ett nytt vänsterparti när FI bildades. Umeå har de samma politik och då är frågan varför eller vilka konflikter som låg bakom att FI inte var kvar i vänsterpartiet. Ingen kan väl tro att där Gudryn Schyman är med att inte partiet är längst ute på vänsterkanten

4 kommentarer

  1. Lundhamn

    Vilka osanningar menar du att Daniel Kallos ska ha farit med? På vilket sätt menar du att de inte stämmer?

    Och nej, F! och V är inte samma parti. De må ha många gemensamma beröringspunkter men har också mycket som skiljer dem åt.

  2. Realist och less

    Tänk om ALLA politiker kunde sätta ner foten angående tiggeriet! Många måste ju sitta med skygglapparna på. Var ska dom där miljonerna tas från? När hösten kommer, tänker vi samma för alla dessa studenter som inte har boende?
    Sedan skolfrågan…självklart är det synd om dessa små barn MEN hur ser det ut i skolorna idag?! Finns det resurser till ”våra” barn? Vilka signaler sänder vi ut till tiggarna? Jo, dom har bara rättigheter…nästan inga skyldigheter 🙁 Summan av detta är att det kommer fler och fler på våra gator. Jag måste säga att det stör mig oerhört mycket när många av dessa sitter och röker. Om dom nu har det så fattigt så är rökningen det första man drar in på…det fick jag själv göra. Det som är mest skrämmande är att många inte törs tala öppet om vad dom tycker med risk att bli kallad rasist. Som sagt…nu måste det till en ändring annars vet jag inte vart det slutar. Vill vi verkligen att SD ska få makten? Inte jag iallafall…

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst är det åt skogen men det är inte kommunerna som rår för detta. Man har ju inte rätt att vara här mer än i tre månader om man inte kan försörja sig eller studerar. I alla andra fall är man så noga med att följa alla eu direktiv men inte i detta fall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.