Dags att utbilda byggjobbare nu

Dags att utbilda byggjobbare nu. Det finns brist på arbetskraft inom byggsektorn, en brist som är ganska stor. Den bristen ersätts av utländsk arbetskraft där många polacker fyller på bristen. Regeringen ska satsa på infrastruktur och bostadsbyggande. Utan fler Svenska byggjobbare är det svårt att få ner den svenska arbetslösheten.

Här måste Ylva Johansson omedelbart sätta in arbetsmarknadspolitiken och utbilda unga arbetslösa till olika yrken inom byggsektorn samtidigt som flera platser i gymnasieskolan tillskapas. Det finns även ganska stora pensionsavgångar som man måste klara av. Ska arbetslösheten minska måste åtgärder vidtas för att utbilda nya byggjobbare och det är bråttom, så sätt fart.

2 kommentarer

  1. Gandalfdenvite

    Varför erbjuder Umeå kommuns Viva Resurs enbart en lokalvårdsutbildning, meningslöst tidsfördrivsflum, till de arbetslösa, varför inte erbjuda en byggnadsarbetarutbildning eller utbildning till undersköterska där det ju finns mer uppenbart behov av arbetskraft? Det krävs inte 9 års grundskola för att kunna tillgodogöra sig en ytkesutbildning till exempelvis byggjobbare, så därför bör nyanlända flyktingar erbjudas yrkesutbildning kombinerat med svenskaundervisning redan från dag 1! Gymnasiets yrkesutbildningar bör vara öppna även för alla arbetslösa oavsett ålder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.