Vänstern i Umeå är ett hot mot tillväxt

Vänstern i Umeå är ett hot mot tillväxt. På annat sätt kan inte jag tolka deras syn på företag och företagande. De inser inte att det behövs fler jobb inom det privata näringslivet om vi ska kunna anställa fler i det offentliga och utveckla välfärden. Kalla de satsningar som kommunen gör för näringslivsflum visar på detta och påstå att kommunen sitter i knä på Balicgruppen rent förtal.

Balticgruppen har satsat oerhört mycket inte minst i centrala delarna för att lyfta Umeås ansikte och det är inte bara Utopia utan även konstnärligt campus, studentbostadsprojektet och massor med satsningar på nya miljöinriktade företag. Det kanske inte är svårt att förstå att vi valde bort att samarbeta med ett parti som är ett hot mot Umeås utveckling.

Våra näringslivspengar går också till stor del till projekt tillsammans med Universitetet men även andra områden där EU,s strukturfonder är med och finansierar utvecklingen. Vänstern har även sysslat med kränkande behandling av höga chefer i Umeå. Vänsterns budget om jag tolkat det rätt innehåller även en förslumning av staden genom den kraftiga minskningen av anslaget till tekniska nämnden där det blir mindre underhåll av gator och hus med de miljöproblem det får samt att investeringar i gator minskar vilket ger kraftiga försämringar av luften i Umeå.

Det liknar faktiskt taken om de gamla kommuniststyrda länderna där hus och anläggningar har förfallit. Bevare Umeå från inflytande av vänsterpartiets politik och de har svängt en väg åt helt fel håll sedan förra mandatperioden och deras budget på tekniska får vi väl åter se hur hundlatriner och vägunderhållet inklusive vinterväghållningen skulle bli om de fick styra.

Vi med Hans Linberg får tacka väljarna att vi blev större än alliansen så vi slipper ha göra med flummiga vänsterpartister som för en politik mot nya jobb kommer till i Umeå och en riktigt fientlig näringslivspolitik som på sikt ger mindre skatteintäkter och sämre välfärd.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.