Att inte Cyklister är rädda om sin hälsa

Att inte Cyklister är rädda om sin hälsa. Jag menar verkligen vad jag säger och tycker att de borde tänka på sig själva först när de trampar på i full fart. Har varit ute och tittat lite på detta på tisdag morgon och blir förskräckt och orolig.

Några saker som jag reflekterar över. Jag tycker nästan alla kör fort utför svingen och har ingen chans att hinna reagera om något oväntat händer. Även i trevägskorsningen uppe på svingen är hastigheten för hög och respekten för varandra och gångare är låg.

De blåser på i full fart utför svingen backen och kör om hur som helst och även på insidan på cykelbanan. Dessutom har de hörlurar på sig så att de kan aldrig höra en som plingar med ringklockan eller ropar.

Den kanske viktigaste trafiksäkerhetsåtgärden kanske är så drastiskt att man sätter ett förbud mot att ha hörlurar på sig när man är ute i trafiken. Undrar hur mycket skador detta kostar totalt sett både för sjukvården, för personer själva och andra kostnader som uppstår.

Men så tillbaka till min inledning att man inte tänker mera på sig själva och det lidande som det kan kosta en själv men även ekonomin. Om man bara gav sig av några minuter tidigare hemifrån så kan man ta det lugnare. En del som jag försökte prata lite med hade inte tid dvs man var för sent ute

3 kommentarer

  1. Stig Wiberg

    Om cyklister får man tydligen uttrycka sig generellt. Som om alla cyklister är likadana. Då tar jag mej friheten att tycka att Bilisterna kör alltför illa. Dom vet inte hur man använder blinkern. Dom tar sig friheten att parkera på trottoarer och cykelbanor trotts att det aldrig har varit tillåtet. Hastighetsgränserna struntar dom i. Mera kontroller och straff är av nöden för att få ordning på bilisterna.

  2. pwm

    När en cyklist kör 30 km/h så tycker alla att cyklisten kör som ett tok. Men gällande hastighetsregler för cykel är 50 inom tätbebyggt område och 70 utanför, om det inte finns skyltning som säger någonting annat.

    När en bilist kör 30 – eller 45 – så tycker alla att bilen kryper fram.

    Cykeln är ett transportfordon precis som bilen. Varför skall cyklister måsta krypa fram i 20km/h för att de är miljömedvetna?

  3. mattias5

    Och alla bilister kör för fort och musik på högsta volym innestängda i en plåtburk. Eller hur? Eller nej. Man ska inte dra alla över samma kam som du gjorde med cyklister ovan.

    Undersökningar visar dock att majoriteten av bilister kör för fort på 40-vägar. Och att många kör för fort vid andra hastigheter och utanför skolan. Din text ovan verkade enbart bygga på dina egna iakttagelser, känslor och åsikter.

    Det finns andra undersökningar som visar att cyklister lever längre och har bättre hälsa än bilister som lättare drabbas av hjärt – och kärsjukdomar. En dansm undersökning visar att samhället sparar pengar om folk cyklar men förlorar pengar när folk kör bil (då har man räknat in inkl bla sjukvårdskostnader, hälsa och miljö).

    Cyklister har mycket bättre översikt eftersom de befinnee sig högre upp, vilket gör att cyklister kanske kan passera korsningar lättare där bilister behöver sakta ner och dubbelkolla så att det är fritt fram.

    Att blåsa på i full fart… En cyklist som cyklar i 30 km/h ses av vissa som en fartdåre. En bilist som kör i 30 förbi tex en skola anses vara en ansvarsfull bilist. Det skrivs artiklar om hur orimligt och konstigt det tycks vara när ”stackars” bilister får böter för att ha kört i 15-20-30 km/h i gångfartsområden. När det skrivs om cyklister som cyklar för fort i gångfartsområden så skriver man istället om fartgalningar och cykelmarodörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.