VK lurar läsare om en ny saluhall i gymnastiken

VK lurar läsare om en ny saluhall i gymnastiken. De skriver att det finns ett intresse om en saluhall och så är det men jag törs nästan slå vad om att ingen har råd att betala den hyra som det kommer att bli i lokalerna. Artikeln kommer från att arkitektstudenter har skissat på ett förslag. Men det finns många önskemål om saker som andra ska betala men jag blir förtvivlad om arkitektutbildningen ger studenter i uppdrag som knappast är ogenomförbara. Då blir det bara fantasier och bra beställare betalar inte arkitekter för att fantisera.

Jag är ordförande i det bolag som bygger badhuset och jag kan på förhand säga att det bolaget kommer inte att bygga några subventionerade affärslokaler och det går vi inte heller enligt svensk lag för det betraktas som företagsstöd. De hyror som blir i detta hus och som hyresgästerna kan betala blir mycket högre än vad en hyresgäst i en saluhall kan betala .

Jag gillar på ett sätt systemet med saluhallar men kommer aldrig att medverka till att kommunen skapar lokaler som ska behöver kommunal subvention. Jag är besviken på att man inte orkat fundera på vilken hyra det kan bli. Dessutom stämmer inte handel in med vad översiktsplanen medger.

Jag upprepar att kommunerna ska inte subventionera lokaler gör handel. Vi socialdemokrater vill använda skattepengar till välfärd i stället för inom handel där råder marknadskrafterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.