Mordet på mor och son på IKEA i Västerås

Mordet på mor och son på IKEA i Västerås. Det var två Västerbottningar från Skellefteåtraken som fick sätta livet till för ett vansinnesdåd av två personer som bodde i Arboga men som besökte Västerås. Det är sällan det avslöjas i media varifrån personer som utför brott men i detta fall men det har det gjorts.

De båda var från Eritrea och bodde på ett asylboende i just Arboga och den som har den högre graden av misstankar är också allvarligt skadad hur det nu kan komma sig. I det här fallet finns det visst en hel del övervakningskameror som man får hoppas kan ge en bra bild av händelserna som ledde till detta fruktansvärda dåd.

Några motiv för dådet har inte polisen funnit ännu och nu haglar spekulationerna. Om den som är svårt skadad dör av skadorna är det en person kvar som kan berätta något och förutom vad vittnen har att säga liksom bilder från övervakningskameror Vad vi i alla fall vet det är att i Eritrea är det mer eller mindre inbördeskrig med mycket våld.

Nu är man ute och diskuterar om knivar ska vara framme i butiker eller inte men jag tycker inte heller att man ska överreagera för vad jag vet är detta tragiska dödsfall som i alla fall skett inne i en butik där knivar ligger framme för försäljning.

Men det är inte bra om vi hela tiden går ett mer och mer slutet samhälle. I någon av de större tidningarna fanns också en beskrivning om hur man bodde på flyktingförläggningen där det också fanns en del konflikter mellan olika grupper. Tragiskt men hoppas den fortsatta utredningen finner vilket motiv som finns för denna hemska handling

2 kommentarer

  1. Alexander

    Det är ju det nya Sverige! Sju partier i Riksdagen vill ha en stor invandring och då är sådant här oundvikligt. Människor som kanske är krigsskadade går omkring på våra gator. Bara att gilla annars är du rasist!

  2. roger

    Detta dåd kunde inträffa pga myndigheternas vansinniga slapphet. Gärningsmannen fick avvisningsbeslut i juli . Men han får gå lös. Varför tas inte dessa personer i förvar tills avvisning kan ske? Som dom gör i Norge. Nä här är dom på fri fot så att dom kan gå under jorden o vara här som illigala . Med rätt till sjukvård tandvård. Det måste ju vara något fel på politikerna här i Sverige. Jag har inte sett ett enda uttalande från någon av våra riksdagspolitiker om detta mördande på IKEA i Västerås. Men nu var det ju bara 2 svenskar som blev mördade! Annars är dom djävligt bra på att fördömma om det är zigenare eller muslimer som blir drabbade av brott. Ps Jimmy Åkesson har uttalat sig och fördömt detta avskyvärda dåd Heder åt han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.