Den statliga byråkratin måste rensas upp

Den statliga byråkratin måste rensas upp. Det är stor brist i hela landet på behöriga lärare. 30% fler lärartjänster på ett år har annonserats ut. Men en av orsakerna är att Skolverket klarar inte av sitt jobb och har haft flera år på sig att gradera upp organisationen så att de kan utfärda lärarlegitimationer.

Det är fortfarande 17000 lärare som väntar på att få sitt leg. godkänt samtidigt som vi har stor brist på lärare i landet. 12 000 av dessa saknar helt leg. 5000 söker behörighet för fler ämnen. Det finns en förordning om hur lång tid en ansökan får ta men den följer inte Skolverket utan väntetiderna år betydligt längre än de fyra månaderna som det ska vara klart inom.

Visst vidtog man åtgärder under våren men det har inte räckt till. Jag tror att detta var ett problem redan från början när alliansregeringen genomförde detta men det måste vara för klen organisation som ska genomför detta när det kan ta upp till ett år att de får sitt leg. Antagligen har också ansökningshandlingarna blivit för omständiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.