Alliansens skolpolitik ett fiasko

Alliansens skolpolitik ett fiasko. Det är vi många som tyckt genom åren medan Jan Björklund slagit ifrån sig vad han kunnat. Nu kommer erkännandet från hans tidigare medhjälpare. Nedan ser ni en artikel från nyhetssajten Omni som handlar om misslyckandet i skolpolitiken. Så här skriver man.

” Han var Jan Björklunds förhandlare i skolfrågor under mandatperioden 2006 2010. Nu har Andreas Bergström, i dag vice vd för den gröna och liberala tankesmedjan Fores, omvärderat en hel del av politiken som genomfördes då. På DN Debatt skriver han att Alliansen och främst Folkpartiet (behöver) erkänna för sig själva att de gångna åtta åren i stort sett var misslyckade, med sjunkande kunskapsresultat och fortsatt stora problem med skolk och stök .

Bergström kritiserar bland annat kravet på lärarlegitimation. Att Alliansen å ena sidan dömde ut lärarutbildningen som undermålig och å andra sidan ställde krav på att alla lärare skulle ha gått den för att få lärarlegitimation, var en logisk kullerbytta , skriver han och menar att det enligt forskningen är svårt att hävda att behörighet är en avgörande faktor när det gäller hur bra en lärare är. Han skriver att den senaste Pisa undersökningen visade att kunskapsresultaten försämrades under Björklunds tid som skolminister och att inte minst invandrade elever har drabbats. slut citat från Omni.

Jag undrar bara om Jan Björklund själv någonsin kommer att erkänna att det var fel politik som han förde. Hela artikeln finns att läsa på DN debatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.