Nu har vi snart tagit död på jordklotet

Nu har vi snart tagit död på jordklotet. Världsnaturfonden presenterar idag en global kartläggning av haven. Dess bestånd har halverats.
På 40 år har antalet fiskar, kräldjur
och marina däggdjur halverats. Och en
del bestånd riskerar att kollapsa. Vi äter i dag nästan dubbelt så mycket fisk i världen än vad vi gjorde på 1960-talet och den globala fiskeflottan är nu två-tre gånger större än vad som är hållbart, enligt rapporten.

Bottentrålning ner till 2.000 meters
djup förstör havsbottnen och ger som
bifångst bland annat sköldpaddor och
valar som på det sättet dödas. Samtidigt fortsätter många viktiga miljöer för de olika arterna att försvinna, något som kan få svåra konsekvenser, enligt Åsa Ranung, chef för enheten Vattenmiljö på Världsnaturfonden

-De fungerar som barnkammare eller skafferi för många arter. Så om de försvinner eller minskar så är det många andra arter som skulle dras med i fallet, säger hon Nu ställer fonden hoppet till det möte i slutet av september då världens stats-
och regeringschefer ska träffas för att anta FN:s nya hållbarhetsmål fram till 2030. Men också till FN:s klimatmöte i Paris idecember.

Det konstiga är att politiker i hela världen pratar om de problem vi står inför men ingen gör något åt det. Kunskapen finns och om alla samlas och gör något kan det bli ordentlig fart i hela världen och ny jobb kommer och världen kommer ur den sönderslitning som sker mellan de som har i överflöd och de som bara blir fattigare och fattigare. Nu behövs en skärpning tex när det gäller fiskekvoterna men även att stora begränsningar av djur som plundrar lika mycket som fiskarna med sina trålar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.