Nye VD i Volkswagen har en del att göra

Nye VD i Volkswagen har en del att göra. Det har nu framkommit att fusket kan ha pågått i 10 år. Bolaget säger själv hade man kunskapen att manipulera motorerna. Det är även lätta lastbilar man har fuskat med. Nye VD,n har en del att göra för att bolaget ska återfå förtroendet. Det är trots allt ett starkt varumärke.

Frågan man ställer sig är varför ? Är det för att få fram miljöbilar som går på diesel eller har det blivit billigare bilar att tillverka. Det är kunder som blivit lurade och köpt en miljöbil som stater har subventionerat. Bolaget har i vilket fall som helst lurat staten då de gav subventioner för dieselbilar. När jag bytte bil för ett år sedan gick jag tillbaka till bensin eftersom jag fått reda på att dieselbilar kan aldrig vara miljövänliga på vintern då motorn alltid är för kall.

Nu får vi vänta och se vad som händer med bolaget men mitt tips är trots allt att de kommer att överleva. Vi får väl också vänta och se om det är fler bilmärken som sysslat med samma fusk. Jag har dock inte bidragit till mera nedsmutsning än vad bilarna fått göra.

Däremot vet jag inte om de gett så mycket mer nedsmutsning som en del tycks tro. Jag tror att förenas sätt att köra på ett miljövänligt sätt är den viktigaste åtgärden att komma till rätta med liksom olika regler också gör att bilar smutsar ner mera än vad de bör göra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.