De som får asyl i Sverige ska tas omhand

De som får asyl i Sverige ska tas omhand. Det har Stefan Löfven sagt och jag tror till och med att det var i regeringsförklaringen han sade detta. De som inte får asyl ska skickas hem var också med i det anförandet och för mig är det självklart. Har du inga asylskäl ska du inte få asyl och det är både svenska och internationella bestämmelser som reglerar detta.

Då frågar jag mig hur Reinfeldt alliansen styrt. Anledningen är mycket enkel för i Agenda på söndag har det kommit fram att det finns personer som varit i Sverige i 12 år och som inte fått asyl och inte skickats hem till sitt land. Det tycker jag är dåligt eller sagt mycket dåligt. Under dessa år är det alliansen haft det största ansvaret för migrationspolitiken

Det är ett systemfel att det tar så lång tid att de som inte har rätt att stanna kvar i Sverige inte skickats hem till sitt hemland. Ska det här fungera kan inte samhället ha regler som gör att flyktingar luras kvar i Sverige genom dessa överklagandesystem som inte gynnar någon möjligen de advokater som driver olika processer och tar bra betalt. Lagarna måste ändras så att det inte kan ta ända upp till 12 år innan ett beslut kommer till verkställighet.

Vi har alldeles för många lagar som enbart gynnar advokater och de har inte det minsta intresse av att tvister löses. De om någon som behandlar dessa ärenden har inget intresse av att beslut verkställs. Nya överklaganden ger nya uppdrag.

Det har blivit ett systemfel att det är juridiken som tagit över politiken

2 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tycker ingen statlig verksamhet , i stort sett klarar av sitt uppdrag, järnvägen fungerar inte, Migrationsverket fungerar inte, skolverket, ja listan kan göras hur lång som helst. Där staten hanterar frågor blir det mest byråkrati

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.