Priset på flyktingsmuggling har rasat

Priset på flyktingsmuggling har rasat. Priset för att ta sig med båt från Turkiet har fallit från 10000 dollar till 1000 dollar. Uppgifterna kommer från Urban Hilding på Migrationsverket. Man tror att smuggelrollen håller på att förändras och behovet av smugglare har minskat då flyktingströmmarna är så stora. De uppgifterna har gått att finna i Svenska Dagbladet.

Det finns även de som har en liten annan syn på detta ”Smugglingsnätverken behövs inte i lika hög grad, säger han ”
Enligt Ewa Moncure, talesperson på Frontex, är det många flyktingar som klarar sig utan smugglarnas hjälp tack vare kartfunktioner på smartphones och utbyte av information i sociala medier. Det är självklart bra om så få som möjligt råkar hamna i klorna på dessa skrupelfria människor där det får betala dyra pengar med stora risker för att ha betalt för att dö och aldrig komma ut i frihet. Det gäller att snabbt få igång den organisation som man enades om i EU där en bekämpning av smugglingen ingick.

Lika viktigt är att få igång flyktingmottagningen i alla länder och då är det självklart själva asylprövandet där man får sin rätt prövad på ett säkert sätt. De som får stanna ska så snabbt som möjligt ut till jobb parallellt med svenskundervisning och de inte får asyl ska skickas hem.

Om nu fler deltar i kriget mot ISIS måste man hindra dem att komma till Europa som flyktingar då de är krigsförbrytare. Det är många stora utmaningar men finns viljan så borde det gå bra. Däremot är det illa att det finns runt 10000 personer här som inte har rätt att stanna och självklart ska de skickas hem och dessutom skapar det en brist på bostäder. Migrationsverket måste bli bättre och effektivare som helhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.