idag är det rättegång för terrorbrott

idag är det rättegång för terrorbrott. Två personer är åtalade för terrorbrott alternativt folkrättsbrott vid Göteborgs tingsrätt och idag håll rättegången. Åklagarens bevisning utgörs bland annat av filmer av två halshuggningar i Syrien 2013. Åklagaren säger att de inte hållit i kniven men de har varit aktiva icensättandet av morden och båda ska ha uttryckt glädje över morden. Nu ska rätten få se flera filmklipp från den här händelsen.

Det är klart att Sverige måste ordna upp lagstiftningen så den här typen av brott ska ge kännbara straff. Terrorgruppen som härjar har kallat sig IS eller ISIS men det vill inte de som har islam som religion efter de har inte ett dugg med religionen att göra. Det är bättre att i stället kallar dem Daesh som även flera länder nu gör.

Det är många som varit och krigat för terrorgruppen och visst finns det hur många rapporter som helst från gruppens brutalitet där halshuggningar ingått men även rena slaveriet mot kvinnor. Helt obegripligt att unga kvinnor flyttar och ställer upp på den terror och förtryck som Daesh utför. Det finns rapporter om unga flickor som varit där, gift sig och blivit gravida men mördats då de försöker fly

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.