Det finns en oro över hushållens skuldsättning

Det finns en oro över hushållens skuldsättning. En skuldsättning som till stora delar beror på att priserna på bostäder skenar helt vilt. Det finns förslag på flera åtgärder som ska komma till rätta med detta och främst har det varit amorteringskrav men även avtrappade ränteavdrag, lånetak, höjd fastighetsskatt, och sänkt reavinstskatt diskuteras och senast kom liberala med ett förslag om ny skattereform där avtrappning av ränteavdragen var en del

Det överhettning som finns har flera orsaker förutom det jag nämt tidigare framför allt det mycket låga ränteläget. Avdragsrätten har kommit meta i ropet och det är helt förståligt. Genom ränteavdragen subventionerar staten en ökad skuldsättning vilket måste vara ett systemfel. Staten å sin sida ska ha en budget i balans men i och med att ökade priser på bostäder skenar hushållens skulder och det gör även ränteavdragen och om räntorna skulle stiga blir statens kostnader enorma för räntorna och det då går det ut över välfärden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.