Ät inte kött med antibiotika i

Ät inte kött med antibiotika i.
Det är inte alls bra och inte bra för det kan ge resistenta bakterier som är en ödesfråga för framtiden. Polen och främst Tyskland ger djuren mycket mycket mer antibiotika än till exempel Danmark där vi minskat köpen av griskött men ökat från Tyskland. Danmark ger mycket mer antibiotika än Sverige.

Umeås skolmat som skall vara klimatsmart där kommer barnen att få gris i stället som är i pumpad med massor av antibiotika ät svensk nötkött. Man frågar sig hur klimatsmart det är.

Köp aldrig kött där inte framgår varifrån köttet kommer. Låt dig inte luras som ICA gjort med en del produkter där det står ursprungsland Europa. Griskött från Danmark har mindre antibiotika än Tyskland och Polen, Djur med mycket antibiotika kan göra att de bär på resistenta bakterier.

Det är märkligt att inte EU gör något åt detta utan skyddar de egna producenterna som ger djuren antibiotika. Den fria marknaden ställer bara till det och liknande finns säker inom många branscher. Sverige måste införa ursprungsmärkning som är tydlig så får kunden ge fasen i att köpa sånt kött som innehåller antibiotika och man måste inom EU sätta mycket lägre gränsvärden. Antibiotika används mest i förebyggande syfte och inte för att bota sjuka djur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.