Transportörer har blivit ”gnällspikar”

Transportörer har blivit ”gnällspikar”. Det har införts regler att de som reser till Sverige ska kunna identitetskontrolleras Jag tycker det är självklart att detta görs för varför ska vi släppa in de flyktingar som kommit till Danmark och som de inte vill ha och de har en mycket hårdare och restriktivare politik för flyktingar

Gnället kommer av att Id-kontroller måste dokumenteras. Polisen har gått ut med hur identitetskontrollerna som gäller från den 4 januari ska gå till. Transportörerna måste kunna dokumentera vilka som har rest och det kan vara passagerarlistor där varje person har visat id handlingar. Det har man tidigare även varit tvungen att visa på flygresor inom landet. Ja den typen av dokument måste man väl redan ha på flyg och båt så det är väl inget att gnälla över. Nu blir det även på buss och färjor.

Visst har det kommit kritiska röster för att detta ska genomföras men politiskt är det gamla väl bara V som varit emot reglerna. Dessutom kommer från operatörerna som i andra fall tycker att allt är för detaljreglerat. Swedbuss och tågoperatörerna gnäller mest. Tågoperatörernas viktigaste uppgift är att se till att tågen går. Kritiska röster har höjts mot att kontrollerna överhuvudtaget ska genomföras, men bristen på tydliga riktlinjer har upprört mest.

Jag hoppas att Schengen försvinner för den fria rörligheten har inte gynnat utvecklingen utan den har snarare gett att de som inte vill följa lagar och regler har kunnat röra sig fritt mellan och inte minst den organiserade brottsligheten där knarkhandeln ingår. Det är på många ställen i samhället inom ett land där man måste kunna visa vem man är. Så klaga inte ni som fått en ny uppgift efter den flyktingström som var störst i Europa och där inte Sverige kan eller ska ta emot mest flyktingar av alla i Europa per capita

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.