Massiv kritik mot bonussystemet i Tour de Ski

Massiv kritik mot bonussystemet i Tour de Ski. Det är bara att hålla med och jag har inte förstått att de som vinner ska få bonus. I stort sett var det flera åkare dom fick en minut i bonus i går då det var både spurtpriser och 15-10-5 sekunder för de bästa.

Ingemarsdotter sa så här efter dagens jaktstart ”  De här bonussekunderna på masstartsloppet, de dödar kanske inte bara touren, de dödar hela idrotten i stort sett känns det som” och det är bara att hålla med.
Flera åkare har tidigare varit kritiska till systemet. Jag är på 19:e plats på 1m49s men långt bort totalt. Skitbonussekunder! Dumma grejer! , skriver franske stjärnan Maruice Manificat.
Och inför Tour de Ski kom Charlotte Kallas tränaren Magnus Ingesson med förslaget om att FIS (Internationella skidförbundet) ska plocka bort bonussekunderna för alla topp-tre åkare (de får 15, 10 och 5 vid målgång).

Ett bonussystem på detta sätt strider mot alla grunder inom idrotten nämligen att den som har bästa tiden vinner. Det enda som behöver få en egen regel är sprinten för har man inte det måste man ta bort den. I alla lopp förutom sprint måste man ta bort bonussekunder. I de flesta andra idrotterna har man en handikapp för att fler ska ha chansen.

Sist men inte minst efter att ha följt vintersporterna på laggarna blev det seger för Björklöven borta mot Timrå även om det blev nerver när Timrå kvitterade men Löven tog ledningen och fick för en gångs skulle göra mål när motståndarlaget tog ut målvakten. Men frågan är hur det ser ut på backsidan. Tänk om vi hade råd och fick köpa hem någon av de backar som varit fostrade i Löven som ta Alexander Hellström bara för att ta ett exempel. Jag hoppas att Umeå ska kunna samlas för att få ihop ett J20 elitlag. Ska man upp i SHL måste man ha ett juniorlag varifrån man ska hämta spelare och ta in spelare i stället för lån av spelare som är sämre än de unga som åkt till MoDo eller Skellefteå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.