Danmark infört gränskontroller

Danmark infört gränskontroller. Helt väntat tycker Morgan Johansson det är ett bra beslut och han motiverar det på följande sätt. ”Jag ser positivt på det. Men det borde ha kommit tidigare. En stor del av våra problem har ju uppstått därför att Danmark fungerat som ett transitland för flyktingar, vilket strider mot Schengen-reglerna.

Morgan Johansson konstaterar att beslutet om gränskontroller är detsamma som Sverige fattade redan i november. Sen återstår det att se om även Danmark inför transportöransvar med id-kontroller för resande till landet.

Det är just beroende på att Schengen inte fungerar som det kommit så mycket flyktingar in i Schengenområdet och att den yttre gränskontrollen inte fungerat. Danmark har som Johansson säger brutit mot Schengenreglerna då de i stort sett bara varit ett transitland för flyktingarna. Någon av de Tyska ministrarna har också uttryckt att hela Schengensystemet kan falla ihop.

Det är naturligt om många av länderna inte följer de regler som finns. Frågan är hyr EU ska hålla ihop då vi sett hur en av grundbultarna i EU nämligen den fria rörligheten inte fungerar. Det är ju främst till för EU medborgarna men även de som fått asyl av någon orsak.

Jag har i ett antal bloggar sagt att det gör väl ingeting om man måste visa pass när man passerar en landgräns och är övertygad om att det fria rörligheten gynnat den organiserade brottsligheten mest. Ta bara detta om cabotagereglerna som handlar om hur man mycket man får transportera gods i ett annat land. En regel som fuskas med som tar död på den svenska transportbranschen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.