Saudiarabien visade sitt rätta jag

Saudiarabien visade sitt rätta jag. De avrättade 47 personer brutalt under helgen och hemska bilder har spridits av halshuggningarna. En av de som avrättats är regimkritikern den shiamuslimska ledaren Nimr al-Nimr. Ban Ki-Mon är FN chefen är förfärad över avrättningarna. Hur man får någon att verkställa dessa avrättningar är obegripligt. Ytterligare 3 shiamuslimska ledare avrättades också för att de deltagit i protester 2011 . Man är även från FNhåll tveksamma hur rättvisa rättegångarna varit.

Det har blivit stor oro i området och Saudiarabiens ambassad i Irans huvudstad Teheran stormades på lördagskvällen av en upprörd folkmassa som protesterade mot avrättningen av shiamuslimska ledaren Nimr al-Nimr. Starka reaktioner har även kommit från Irak.

Saudiarabien ska få ”betala dyrt” för
avrättningen, säger en talesperson för Irans UD. Reaktionerna i Iran ledde i sin tur Saudiarabien till att kalla upp Irans ambassadör för att anmärka på ”fientliga uttalanden”.

I grannlandet Irak höjs röster för att
stänga den nyss återöppnade saudiska ambassaden i Bagdad. I Bahrain sköt polisen tårgas mot protesterande. Också i själva Saudiarabien ägde protester rum på flera håll.

Vad som händer får vi säkert se och om det som hänt har några effekter mot terrorgruppen IS. Området är en riktig krutdurk och ett ännu mer utvidgat krig är inte omöjligt. Saudiarabien har också brutit vapenvilan i Jemen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.