Är idrottens straffskala rätt

Är idrottens straffskala rätt ? Det måste man fråga sig efter gårdagens brutala överfall på Kim Karlsson. Du som inte sett det hå in på VK.se där finns en filmsekvens som visar hela attacken. Överlagt och planerat överfall är det minsta man kan säga och på VK finns även tränarens försvar av allt. Leksand har inte gjort något tidigare och hans brutala spel är ingen nyhet alls. Leksand har haft kontakter tidigare för har de behandlas på samma sätt som Löven har de varit nedflyttade för länge sedan på misskötsel av ekonomin.

Så åter till reglerna har en person gjort som Robin Jacobsson gjort i en offentlig miljö har det säkert blivit fängelse för detta brott. Det måste vara ett systemfel inom idrotten om man i stort sett kan utöva misshandel på en idrottsplats utan att straffas enligt andra lagar som gäller i samhället. En idrottsplats kan inte vara en frizon för våldsbrott.

I ett sånt fall som det som hände är det även Björklöven som klubb som lider ska medan däremot Leksand som lag gör det inre. Om lagen har spelare som döms till detta straff så borde man i efterhand diska matchresultatet och det skulle fastställas till säg 3-0 till det förfördelade laget. Den som ska rädda laget kvar i allsvenskan försvar det som egentligen är en brottslig handling förutom på en ishockey rink. Gör om för framtiden gör rätt brott ska beivras på olika sätt men våld ska ha samma straff för tex misshandel oavsett vart det sker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.