Inget slut med fusket med kött

Inget slut med fusket med kött. Aftonbladet skriver att två företag på Gotland blandade ihop utländskt kött med svenskt och sålde det som fint ekologiskt och det här skedde strax före jul.

Det är inga små mängder det handlade om utan man drygade ut det ekologiska köttet med 23 ton billigt importerat kött och då tog man ut ett högre pris. Köttet har sålts som köttfärs och styckdelar men man vet inte vart det tagit vägen. Vad man vet är att det kan ha hamnat i butiker. I skolor, sjukhus i hela Sverige.

Två företag som fuskar tillsammans visar på att det troligen är ett fusk med mat som är mycket mer utbrett än man kanske anat. Vilket straff drabbar dessa företag får eller om vi har så dålig lagstiftning att man trots allt tar risken för att tjäna pengar som säkert är drivkraften. Hur man får anställa att delta om de nu gjort det men är det så stora mängder som 23 ton kan väl knappast företagarna själva ha hanterat. Blandade ihop omedvetet har i alla fall jag svårt att tro.

En kommentar

  1. Olle

    Inte konstigt det går utför med svenskt jordbruk ,handla lokalt producerat .
    Korta transporter osv.
    Men kommunen ska ju ändå handla tyskt fläsk fyllt med antibiotika och från grisar som icke är uppfödda med svenska djurskyddskrav till skolorna.
    Så även politikerna verkar ha kört huvudet i sanden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.