Är det verkligen en ökad risk för krig för oss

Är det verkligen en ökad risk för krig för oss. I vilket fall som helst har Armechefen Anders Brändström sagt detta i programmet för Markstridsdagarna som hålls i Boden i början av februari att så kan det vara om några år

”Det är ett extra påtagligt allvar i vår verksamhet nu jämfört med tidigare. Alla inom armén och alla som kan stödja oss behöver förenas i arbetet för en bättre krigsduglighet”, skriver Brännström till Aftonbladet säger han att slutsatsen bygger på det oroliga världsläget. Han lyfter särskilt fram terrorgruppen IS och oroligheterna i Ryssland och Ukraina.

Visst är det oroligt på många platser och visst är olustigt med alla terrorattentat som sker där Dash står för det mesta och det brutalaste man kan tänka sig. Menar han i så fall att dessa terrorattentat är ett krig då tvingas man nog hålla med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.