Taxichaffisar i Paris riktigt förbannade

Taxichaffisar i Paris riktigt förbannade. Det är minst 2000 chaufförer som blockerar en knutpunkt i Paris på västra ringleden där eldar däck och kastar rökbomber. Aktionen beror på att en ilska mot bland annat nya konkurrenter som Uber

”I dag står vår överlevnad på spel. Vi är trötta på möten och förhandlingar, säger Ibrahima Sylla, talesperson för organisationen Taxis de France.

Hela transportnäringen har blivit en märklig bransch där vi i Sverige har hårda regler och dyra böter för de Svenska åkerierna. Det finns också regler hur utländska åkerier får köra och hur många gånger de får lasta de sk Cabortage-reglerna som gäller för hela EU men vad hjälper det när nästan ingenting kontrolleras och att man inte klampar bilarna tills böterna är betalt. I andra länder är kontrollerna och straffen hårdare.

Vår åkerinäring håller på att slås ut av många företag som dessutom inte följer lagar och reglerna och förarna lever under slavliknande förhållanden. Man undrar varför det var så viktigt att ta in de gamla östländerna i EU. Ska Eu överleva är det inte bara om man går mera gränskontroller utan alla direktiv ska följas. Vet inte om det är också det som är grunderna i hur taxichaufförer i Paris nu agerar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.