Nu är VK än en gång ute och cyklar

Nu är VK än en gång ute och cyklar. Man kan inte annat än bli förvånad över Böhlins krönika på kultursidan. Det inte han gillar är helt värdelöst. Jag håller med alla som sagt att VK är tillväxtfientligt. Jag tar bra ett exempel innan jag går tillbaka till Böhlins krönika. Det är väl ingen hemlighet att VK är en stor fastighetsägare tillsammans med andra. Är det någon som sett att det blivit någon som helst utveckling av Uminova Seince Park sedan de blev delägare av det bolaget. Vad som samtidigt är märkligt att Agneta Marell på Universitetet kan sitta i VK,s styrelse. Universitetet var redan under min tid ifrågasättande om hur Uminova utvecklades.

Så till baka till Böhlins krönika och han säger att kommunen ska inte stödja öldrickande. Där vet han inte vad han pratar om för kommunen hyr ut vissa lokaler och om det är restauranger i plan då får man serveringstillstånd. Nu har han blandat äpplen och päron om Vasaskolan och han rent utav ljuger då han påstår att verksamheten föddes för att verksamheten i Scharinska skulle ut osv.

Bara för ordningens skull är Scharinska villan ett byggnadsminne och länsantikvarien gav tydliga order att det som pågick i Scharinska med ljud som gjorde att kaklet ramlade ned får inte fortsätta. En ren lögn från VK i krönikan. Jag kan väl säga att det var många som agerat mot kommunen om att gitarrerna som bröderna Åden ägde borde det ordas ett museum åt.

Kan väl bara för ordningens skull säga att Guitars museet tar betalt av besökarn medan allt på museet på Gamlia betalas av skatter som de allra flesta museerna i Sverige.

Tillbaka till att kommunen ska inte stödja öldrickandet som Böhlin skriver. Kommunen stödjer inte öldrickande på annat sätt utan hyr ut lokaler till restauranger och dessa fastigheter tar ut marknadsmässig hyra under förutsättningar att verksamheten är förenlig med detaljplan.

Tolkar jag Böhlin rätt ska vi säg upp Rex från det kontrakt man har eftersom vi hyr ut lokaler där man dricker öl. Rex en bra samlingspunkt mitt i stan. Skulle VK fått råda skulle inte Rex ha fått vara där eftersom de serverar öl och självklart tjänar pengar på de aktiviteter man har i kommunens gamla Rådhus. I gamla Scharinska villan har de största subventionerna av öldrickande varit. Däremot är det mycket länge sedan kåren hade kårverksamhet där då kommunen subventionerade kårernas nya kårhus på campus och Scharinska användes som andrahandsuthyrning till näringsidkare och olika över tiden

Apropå det så kallade kulturhuset i gamla lokstallarna ockuperades detta hus av en grupp som började kalla det för kulturhus. Ett ändamål som ännu inte prövats i en detaljplan och då har vi ytterligare en VK journalist som stödjer att folk flyttar in i andras byggnader. Vilket liv det skulle bli om det kom 500 personer och skulle producera en tidning i VK,s lokaler. Jag skrev under hyresavtalet med kulturarbetarna för så länge sedan var det men de tog på sig de åtgärder som skulle behövas för att bedriva verksamhet där. Däremot vet jag att om kulturnämnden ska stödja detta så ska det ske nedskärningar på annan kulturverksamhet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.