Regeringen har redan ändrat en massa lagar

Regeringen har redan ändrat en massa lagar. Nu går man vidare och för att komma åt ledare för kriminella gäng vill regeringen göra det straffbart att förbereda och känna till allvarliga brott, och det är självklart på tiden

 Vi kriminaliserar underlåtenhet att ingripa mot brott. Det kommer att träffa de som har en ledande ställning i de här kriminella gängen och som inte ingriper för att förhindra grova brott, säger justitieminister Morgan Johansson (S)

Det är omkring 15 brott som nu kriminaliseras, däribland försök, förberedelse och stämpling till övergrepp i rättssak, grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Bra morgan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.