Girigheten den ökar och ökar och ökar

Girigheten den ökar och ökar och ökar. Det innebär att det blir större och större löneskillnader. Löneskillnaderna mellan topp VD ar och lågavlönade ökar. När det gäller VD, är det aldrig någon diskussion om lägre ingångslöner, aldrig utan en ny VD eller ny chef får alltid mer än en gammal.

LO har räknat på de 50 vd:ar som leder
de största bolagen i Sverige och som i
snitt tjänar omkring 1,5 miljoner kronor i månaden. Då räknas både inkomst av arbete och kapital. Det är 77 gånger mer än vad en vuxen utan gymnasieutbildning som jobbar inom hotell och restaurang får ut. Där är den lägsta avtalade lönen knappt 20.000 kronor i månaden. Dessa har också under alliansregeringens tid fått skattesänkningar som är större än en årslön för en restauranganställd.

Jag tror vi är på väg åt fel håll om vi enbart ska satsa på de högavlönade och få ett Sverige som dras isär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.