Attentatsman greps i Juni i Turkiet

Attentatsman greps i Juni i Turkiet. Man blir förskräck när man ser att gripna terrorister har släppts. En av attentatsmännen i Bryssel greps i Turkiet i juni och skickades till Nederländerna, enligt den Turkiske presidenten Erdogan. Enligt Reuters var det Ibrahim El Bakraoui som greps och det ska ha skett i Gazientep-provinsen nära gränsen mot Syrien.

 Vi informerade den belgiska ambassaden om processen där gärningsmannen deporterades med ett PM den 14 juli 2015. Men belgarna släppte gärningsmannen trots deporteringen, säger Erdogan, som hävdar att belgiska myndigheter inte kunde klarlägga några kopplingar till terrorism, trots våra varningar .

Jag tror säkert att detta är sant och det bekymrar mig. Informationen mellan länderna verkar man inte tro på och eftersom han skickades till Belgien måste han ha haft Belgiskt pass. Hur han fått det om det är som flykting eller om han radikaliserats i Belgien. Jag hoppas att svenska myndigheter är mera noggranna än de Belgiska har varit. Det här tycker jag visar på att man bör behålla de nationella gränskontrollerna annars går inte detta att klara ut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.