Kanske finns det en ljusglimt att Syrienkriget kan få ett slut

Kanske finns det en ljusglimt att Syrienkriget tar slut. USA och Ryssland är överens om att de gemensamt ska trycka på för direkta samtal mellan den syriska regimen och oppositionen i landet, rapporterar AFP.
Deras målsättning är att en ny syrisk grundlag ska vara klar att implementeras i augusti. Man får verkligen hoppas att detta är lite mera än bara förhoppningar. Kriget har ställt till det ordentligt och orsakat stora flyktingströmmar.

USA:s utrikesminister John Kerry och Rysslands president Vladimir Putin satt i möte i Moskva i fyra timmar på torsdagskvällen.
 Först och främst har vi kommit överens om att trycka på för att direkta samtal snarast ska starta mellan regeringens delegationer och hela spektrat av opposition, säger den ryske utrikesministern Sergej Lavrov enligt AFP.

Det framgår inte om parterna tagit något beslut om huruvida diktatorn Bashar Al-Assad ska tvingas från makten eller inte. Men de är överens om att han bör göra det rätta  och delta i fredssamtalen, enligt John Kerry.

I vilket fall som helst måste man hoppas på en fredsprocess och att landet får en demokrati men det kommer att ta tid. Nu gäller det att alla lyckas sätta stopp för de terrorister som härjar i Europa och alla hjälps åt med kriget mot terrorismen. Man kan också känna att det är en ny form av krig ett tredje världskrig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.