Terrorist var med på USA lista på terrorister

Terrorist var med på USA lista på terrorister. En av gärningsmännen i Bryssel, Ibrahim El Bakraoui, fanns med på USA:s lista över misstänkta terrorister före dåden i Paris i november och hans bror Khalid fördes upp på listan kort efteråt. Det uppger källor för nyhetsbyrån Reuters.
Ibrahim El Bakraoui var en av två självmordsbombare på flygplatsen, medan den andre brodern detonerade sin bomb på tunnelbanestationen Maelbeek i tisdags.

Det här har även fått politiska konsekvenser i Belgien I torsdags erbjöd sig den belgiske inrikesministern Jan Jambon att avgå, sedan det blivit känt att en av självmordsbombarna greps i Turkiet i somras, men släpptes sedan han deporterats. När Jambon frågades ut av parlamentet sa han att han tar ansvar för det inträffade, men att ”någon inom polisen gjorde en blunder , skrev Reuters.

Den ansvarige belgiske polisen som var stationerad på ambassaden i Turkiet meddelade hemlandet om ärendet först efter att Ibrahim El Bakraoui, som var en av gärningsmännen på flygplatsen Zaventem, skickats hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.