Björn Ulvaeus är inte rädd övervakningskameror

Björn Ulvaeus är inte rädd övervakningskameror. Så här skrev han själv på SvD debatt Om någon tar en bild av mig när jag går över Leicester Square och om säkerhetspolisen i Paris, London och Hamburg i nästa sekund vet att jag befinner mig just där, so what?  Det är klart att han har rätt i det fallet och det gäller att kunna veta vart terrorister som är kända håller hus.

Han pekar på att terrordåden i Bryssel sätter strålkastarljuset på Europas problem med att identifiera och lokalisera jihadister. Informationsflödet mellan länder är för dåligt, konstaterar han. ”Om övervakningskameror kan hjälpa oss i kampen mot islamisterna, så säger jag med min personliga erfarenhet utan förbehåll ja till att vi installerar långt fler av dem.  Enligt Ulvaeus bör också en central databas med uppgifter om terrorister, gemensam för europeiska länder, upprättas.

Det var skrivit av den gamle ABBA medlemmen. Men det behövs säkert mera i kriget mot terrorn. Vi kan se att flera av terroristerna har avslöjats av övervakningskameror. Det måste vara en självklarhet att de inre gränskontrollerna behöver vara kvar en längre tid än de tre år man säger i propositionen i Sverige. EU borde kunna enas om detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.