Tipsa polisen om man se brott begås är bra

Tipsa polisen om man se brott begås är bra. Det är bra att folk hör av sig till polisen om man ser olagligheter. Jag blir ärligt mycket glad då jag hörde och läste att man tipsade polisen när man såg klottrare ge sig på tåg på godsbangården i Umeå. Tågklottrare greps på bar gärning i UMEÅ löd en rubrik i VK.Tack vare tips från allmänheten kunde polisen i Umeå gripa flera tågklottrare på bar gärning.

Klockan var 01.49 när polisen natten mot måndagen fick samtal om att fyra personer befann sig på tågområdet på Västerslätt i Umeå. Alla fyra var i full färd med att klottra på tåg vid uppställningsplatsen intill Hissjövägen.

En polispatrull ryckte ut och tre personer greps efter att de försökt springa från platsen. Vakthavande befäl, Simon Wormö, rapporterar att sprayburkar och diverse annat tagits i beslag av de misstänkta.

Polispatrullen har under natten dokumenterat klottret och skrivit en anmälan om skadegörelse. Vakthavande polisbefäl uppger att man riktar ett tack och en stor eloge till vittnet som slog larm och kontaktade polisen. Det tycker jag var bra gjort och det är inte bara polisen som ska tacka utan det bör bolaget som råkade ut för klottret och alla som gillar att olagligheter stoppas och att de som gör sånt åker dit och får betala för det de ställt till med.

Det är olagligt att vistas på bangården och det är nog inte första gången folk varit där och klottrat. Det behövs nog mera av kameraövervakning för att komma till rätta med detta klotter. Det kostar enorma summor pengar att sanera efter dessa klotterattacker.

Att tipsa polisen är viktigt för det går inte att polisen ska vara över allt. Det går även att tipsa anonymt. Det är inte bara när det gäller klotter det är viktigt att tipsa polisen. Tips är en viktig del i brottsbekämpningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.