Donald Trump vill straffa dem som gör abort

Donald Trump vill straffa dem som gör abort. Nu flörtar Trump men de riktigt konservativa krafterna i USA den kristna högern bland anna teparty rörelsen som alltid varit emot abort. Han gör det självklart för att få deras stöd i kampen om presidentposten

Nu har han bytt fot då han tidigare stöttat kvinnors rättigheter till abort och har nu vänt och anser att fria aborter bör förbjudas. Trump kallar nu aborter för ett ”väldigt allvarligt problem”.

I ett tv-inslag med MSNBC säger Trump att kvinnor som gör abort ”bör få något form av straff”, om ingreppet
förbjuds. Han säger dock inte hur.

Trump möttes omedelbart av hård kritik efter sina uttalanden. ”Precis när du inte trodde att det kunde bli värre”
twittrade t.ex. Hillary Clinton. Det här borde gynna Clinton om hon nu blir demokraternas presidentkandidat. Ingen sund kvinna borde lägga sin röst på en person som vill straffa kvinnor som av ena eller andra skälet gjort abort.

Jag säger än en gång att USA har i mina ögon svårt att vara något drömland att leva i förutom för de allra rikaste som tex Donald Trump. Det finns i stort sett ingen välfärdspolitik och är ett land som satsat på låglönejobb som alliansen i Sverige vill införa där lönerna är så låga att många måste ha två jobb för att kunna överleva men är ändå i stort sett utan sjukvård där vi såg hur de konservativa motarbetade Obamas sjukvårdsreform. Det kanske finns ett litet hopp nämligen de unga som stöttar Sanders men det är lång väg till ett jämlikt och jämställt samhälle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.