Storägare vill byta ut Anders Sundström

Storägare vill byta ut Anders Sundström. De som är storägare är följande Sparbanksgruppen, Folksam,
Alecta, AMF, Sparbanksstiftelser, Robur. Vad som ligger bakom har varit svårt att få en inblick i möjligen att Swedbank blivit för framgångsrik.

Anders Sundström som VD i Folksam där även Michael Ölund som nu är koncern VD i Umeå kommunföretag var med i deras koncernledning var egentligen de som räddade Sparbanken när man var på randen till Konkurs 2008 eller något år runt detta. En del ägare som Sparbankstiftelserna gnällde vid det tillfället

Då gick Folksam in stort och köpte in sig. Banken räddades och blev en vinstmaskin och det blev även en bra affär för Folksam. Jag vet att en del stiftelser inte var nöjda men utan den aktionen har det varit tveksamt om banken funnits kvar. Visst måste man ha vidtagit åtgärder och antagligen trampade man på en del fötter hos de som inte skött banken förut men så är det nog.

Nu vill man ha bort Sundström som ägarna satte det som ordförande när han lämnade Folksam och han och styrelsen har för inte så länge sedan bytt VD. Det är i alla fall klart för mig att det var orsaker som inte kommit ut som låg bakom detta. Sundström har reagerat när han inte fick valberedningens förtroende att fortsätta och det har han säkert fog för. Jag tycker Sundström gjort ett bra jobb som VD i Folksam och såg till att han hade bra folk runt omkring sig och att resten av styrelsen sitter kvar är märkligt då det är en styrelse som fattar beslut och inte en styrelseordförande.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.