Socialtjänsten i Sverige är i kris

Socialtjänsten i Sverige är i kris. Nu har ministern för området Åsa Regner även om ansvaret ligger på kommunerna sagt till Dagens Nyheter att utarmningen av socialtjänsten pågått i många år, och att regeringen ser ett behov av att se över socialtjänstlagen. Det är inte en dag för tidigt att socialtjänstlagen och det har många socialnämndsordförande sagt länge.

Fyra av tio socialsekreterare anser att de inte hinner med det de ska göra. Det är nog som Åsa säger att läget är allvarligt inom socialtjänsten och framför allt inom barn- och ungdomsvården, Hon har rätt när hon säger att uppmärksamheten kring flyktingar och ensamkommande minderåriga har tagit fokus från socialtjänstens grunduppdrag, att hantera orosanmälningar som rör barn och att vi behöver vara säkra på att det arbetet fungerar. Det är något som jag och Sveriges Kommuner och landsting diskuterar. Rättssäkerheten måste vara stark.

Vi väntar med spänning på vad förändringarna innebär men vi måste även få lite mera pengar i påsen då det blivit betydligt mer arbete ett arbete som kommer att ligga kvar länge och det är den stora anhopningen av ensamkommande flyktingbarn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.