Donald Trump kritiserade allierade i Nato

Donald Trump kritiserade allierade i Nato. Fastighetsmogulen presidentaspiranten Donald Trump kritiserade återigen de amerikanska allierade för att de inte drar sitt strå till Nato-stacken. Under ett kampanjtal i Wisconsin hävdade han att Natoländerna inte betalar för sig och kallade alliansen föråldrad .

Han sa att de antingen ska de betala för sig och även för sin tidigare trotsighet, eller så ska de ut. Och om Nato bryter samman, så bryter Nato samman, sa han i talet. Utspelet kommer dagen efter att president Barack Obama sågat Trumps kunskaper om utrikespolitik och bett honom tona ner sin retorik.

Det går inte att låta bli att fundera över vad som kommer att hända både i inrikespolitiken men framför allt i utrikespolitiken. Känslan är att det blir en mycket oroligare tid med Trump. Många krig inte minst andra världskriget började med att Hitler tog makten. Nu vill jag inte alls jämföra Trump med Hitler och hans politik men tänker han genomföra många av de saker han sagt så blir det i vilket fall som helst ”annars” världen om inte kongressen och representanthuset stoppar honom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.