Det finns inget krav på kölistor till bostäder

Det finns inget krav på kölistor till bostäder. Det har skrivits mycket efter det som hände i Stockholm om de som gick förbi bostadskön. Det är helt frivilligt för företag att ha kölistor i Umeå och Umeå har ingen bostadsförmedling men företagen kan självklart välja vilka hyresgäster de vill ha. Nu handlar det om de kölistor som Baltic haft och att man säger att det är fusk i VK men vad består fusket egentligen av eftersom de självklart kan ta och hyra ut till vilken som helst på kölistan på den listan

De flesta privata bolag har inga kölistor alls och behöver det inte heller och inte heller Bostaden har någon skyldighet att ha kölistor till sina bostäder. En del har också en intern policy för sina kölistor men de gör inget fel om man inte följer kölistan.

2 kommentarer

  1. andersforss

    Du har givetvis rätt i att det inte finns några krav på kölistor i dagens lagstiftning. Däremot vore sådana lagkrav vara självklara om vi vill kalla oss socialdemokrater.

    Rätten till en bostad är en fundamental rättighet och den rätten ska inte kunna åsidosättas genom att titta på den potentiella hyresgästens ekonomiska bärkraft.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nej där har du helt fel. Vi tog också bort bostadsförmedlingen. Dög inte till något annat än att skapa byråkrati

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.