Panamaläckan har avslöjat brevlådeföretag

Panamaläckan har avslöjat brevlådeföretag. Men det finns säkert mer som kommer fram då de som varit ljusskygga får dagsljus på sig. Det har sagts i Kulturnytt att en konstkonflikt i mångmiljonklassen kan vara nära en lösning efter Panamaläckan.

Enligt dokumenten äger den brittiska konsthandlarfamiljen Nahmad företaget International Art Center, som tros äga konst för miljardbelopp. Ett av verken som ägs av företaget är en tavla av den italiensk-franska konstnären Amedeo Modigliani, värd över 200 miljoner kronor, som tros ha stulits av nazisterna under andra världskriget.

”Det är sensationellt att man döljer ägandeskapet och på så sätt förhindrar återlämnandet av naziplundrad konst och att det också sker i amerikanska domstolar, säger Anders Rydell, författare av boken Plundrarna. Hur nazisterna stal Europas konstskatter , till SVT.

Hur man kommit på allt detta och kunnat läcka ut det är berömvärt. Däremot vet man inte om det är olagligt eller olämpligt det som skett . Det var inte så länge sedan Edward Snowden avslöjade många saker för omvärlden och han tog sin tillflykt till Ryssland efter några turer. Han är nog ännu så länge den kändaste visselblåsaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.