Idrotten främst fotboll har problem att lösa

Idrotten främst fotboll har problem att lösa. Nu råder det stor brist på domare i 21 av 24 distrikt. På flera ställen är det en akut brist. Många slutar redan efter ett år troligen på grund av miljön Det råder stor domarbrist i fotboll i hela landet, visar en färsk kartläggning som SVT Sport har gjort. Hela 21 av 24 distriktsförbund uppger att de har brist på domare. På flera håll är bristen akut.

Den kanske värsta miljö vi har i dag är för våra ungdomsdomare som går ut och dömer pojkmatcher för tio-, tolv- och fjortonåringar där föräldrar håller på utanför precis som att vore en Champions League-final, säger Bosse Karlsson, ordförande i svenska domarkommittén till SVT Sport. Just detta med föräldrars beteende är besvärlig för domarna men det är det även för tränare i ungdomslagen och inte bara i fotboll.

Det här med föräldrars engagemang är bra men ledarna och domare ska vara befriade från den typ av påhopp som fotbollsförbundet nu talar om. Jag tror dessutom att de som inte kan bete sig mot domare även kan vara till skada för barnen.

Ska idrotten överleva måste föreringarna ta tag i detta för att lösa problemen för domarna men även ta tag i föräldrars agerande för visst måste föreningarna ha kännedom om vilka som är så otrevliga mot domarna.

2 kommentarer

  1. Gunnar Karlsson

    Varför ska överhuvud föräldrar stå vid sidan av för att gapa och skrika. När jag växte upp var föräldrarna inte vid plan utan hade vett att hålla sig borta. Dags att återgå till forntiden!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag håller med dig. De stressar inte bara domaren utan mest sina egna barn. Jag har varit på matcher på fotboll, ishockey och innebandy där barnen gått därifrån gråtande av det skäll de fått av föräldrarna, främst pappan för att vara ärlig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.