Nya hål i försvarets budget

Nya hål i försvarets budget. Kostnaders skenar för försvaret och det beror på att vapen och material blivit dyrare och nu saknar man 3 miljarder per år Det visar en rapport från FOI. Det här är mycket märkligt när det i stort sett inte finns någon inflation över huvud taget. Det är märkligt tycker jag att kostnaderna för försvaret ökar mer än kostnaderna i samhället i övrigt. Rapporten säger att det beror på att dollarkursen driver
upp prislappen för nya versionen av Jas Gripen och nya superubåten A26.

Även modernisering av korvetter och
flera vapensystem blir dyrare än beräknat. FOI vill därför räkna upp anslagen med 3,5 proc över inflationen. Det är inte första gången offentliga sektorn drabbas av prisökningar när man ökar anslagen. Det är snarare en regel eller ett undantag. En annan fråga är om man räknar upp anslagen med befarade prishöjningar vilket man inte gör på infrastrukturen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.