På Cypern tar högerextrema plats

På Cypern tar högerextrema plats. Det var även val på Cypern i helgen och där tog det högerextrema partiet Elam som har kopplingar till nynazistiska Gyllne Gryning. De fick två platser av parlamentets 68.

Cypern styrs av partiet Disy som är ett konservativt parti. De fick 30 % av rösterna och 18 mandat. Det oppositionella kommunistpartiet
Akel fick 25 procent av rösterna och
16 av platserna. Tredje största är center-högerpartiet Diko.

EU lägger sig i mycket men de har inte haft kraft nog att se till att landet enats. Det är uppdelat i en grekisk och en turkisk del och 1968 ingick jag som en del i den FN bataljon som tjänstgjorde där. Då gick det att besöka den turkiska delen men den möjligheten stängdes i början på 70 talet efter inbördeskriget och därefter blev den vackra staden som ligger norr om de stora badorterna öde då den hamnade innanför den turkiska delen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.