TV inslag om reparation av gatuutrymmet

TV inslag om reparation av gatuutrymmet. Svt regionala hade i morse ett reportage om det gatunderhåll som ska göras och man pratade bland annat med driftchefen om vad som händer vid ett gupp nämligen att det trycks ihop så det är nära att bilarna skrapar i.

Det exempel man visa där det är byggt av fyrkantiga små stenar är tycker jag är en felkonstruktion från början till slut och har byggts om i stort sett varje år. Det trycks sönder när bilarna kör emot guppet. Jag tog upp detta i en blogg tidigare i vår eftersom det varit fel i alla år efter Storgatan men även på andra ställen där guppen trycks sönder. Jag tycker sunt förnuft säger att konstruktionen måste vara annorlunda och bäst är säkert med stora betongplattor eller massiv sten. Det är för dyrt som det görs nu för det håller aldrig. Jag vill ge beröm till SvT som tog upp det med inget av analys till varför det blir som det blev

En kommentar

  1. Arne

    Bra rutet Lennart! Har inte räknat alla ”gupp” på ÖK, men minst 15-20! Av vilken anledning? Sätt hellre upp en skylt, max 30 eller 40, eller kanske någon fartkamera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.