Nu är det Elitlopps helg

Nu är det Elitlopps helg. Idag och i morgon är det V75 från Solvalla med Elitloppet i morgon och Sweden Cup Idag med 3 tvåförsök och så final och dessutom V75 finaler. Det är många fina men svårtippade lopp idag och med mycket fina hästar där Umåker har med Salong i V75 avd.2.

Svårtippade lopp i V75 och svårt med spikar och vet inte vilka vi kommer att välja på vårt bolagsspel. Jag ska ändå försöka mig på ett förslag till enkelrad. Avd ett tror jag mest på Veijo Heiskanen med 2 Roses Glory. Avd 2 där tror jag mest på 2 Talassio som Örjan Kilström kör. Avd tre där blir det en liten överraskning där Steen Juul vinner med 6 Takethem. Avd fyra tror jag mest på Erik Adielsson och 11 Le Miracle även om han har spå 11. Avd fem vinner nog Björn Goop med 6 Basic. Avd sex ser mycket svårt ut men Jonny Takter håller med 1 Global Republic håller nog ledningen hela vägen och i sista tror jag mest på 11 Sauveur med Åke Lindblom bakom tömmarna.

Jag hoppas och tror att minst två av min enkelrad vinner och kan vara spikar och hittar man rätt på dessa och kryssar rejält i de andra loppen finns chansen till fina pengar. Sweden Cup som brukar vara en fartfest där kvaloppen är lopp2,3,4 och det ser svårtippat ut men jag håller på att Peter Untersteiner går till final med Nothing But Class och vinner finalen. Idag är det 14 fina lopp och avslutningsloppet är V75,s sista avdelning.

I morgon är det som sagt Elitloppet försök och final där försöken ingår i V75 och där det blir trevligt att Åke Svanstedt deltar i försök ett med Resolve som har rekordet 1.08.2 med han möter i kvalet Propulsion som vann hur enkelt som helst på Umåker men även Timoko som Björn Goop kör. Men jag är säker på att Åke tror på vinstchans när han kommer hit. I första försöket har Lufti Kolgini Mosaique Face som var nära att vinna förra året.

Andra försöket där finns hemmahoppet Nuncio som Örjan Kilström kör men där finns också Royal Fighter med Jennifer Tillman men det skulle inte förvåna om kämpen On Track Piraten kan ta sig till final. Det blir en höjdardag framför TV och datorn även i morgon där det är 15 lopp på dagordningen där lopp 14 är elitloppets final. Tycker du det ser svårt ut så finns det andelssystem att köpa in sig i. I är fem stycken som spelat ihop i många år och gör det fortfarande. Vi har besökt Solvalla många Elitloppshelger men numera träffas vi tillsammans och ser loppen och spelar

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.