Något måste göras åt tiden det tar att få asyl

Något måste göras åt tiden det tar att få asyl Väntetiden nu på att få asyl är 10 månader vilket jag tycker är för lång tid. Nu beräknar man att tiden kommer att öka till 15 månader. Det är helt fel väg man går. Det måste sättas in resurser så att tiden blir kortare än den tid som nu gäller nämligen 10 månader. Jag tror en sådan effektivisering med mer resurser nu skulle vara en kostnadsminskning på sikt.

De som inte får asyl mår bra av att få ett beslut så fort som möjligt så man anpassar till dig och kan planera för hemvändande. De som får asyl ska så fort som möjligt valideras och komma i jobb eller utbildning där svenska språket självklart är det viktigaste. Jag är säker på att det bästa sättet att klar integrationen är att få en snabb asylhantering så människor känner att dekan ge allt för att komma in i samhället för att passiviseras på flyktinganläggningar

2 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      I alla fall enligt företagarna som redovisade hur det ser på Mötesplats Lycksele

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.