Svenskar som krigar för Is

Svenskar som krigar för Is. Följande notis finns på Nyhetssajten Omni. Så här ser den ut och det är ingen munter läsning vill jag säga.

Så här ser den ut.DN:s Niklas Orrenius skriver ett reportage om Örebro och Eskilstuna  två mellanstora städer i Sverige där extremismen gror under ytan. Han skriver om bröderna från Vivalla i Örebro som reste för att kriga med IS  den ena dokumenterade resan stilistiskt på Instagram. Ingen av dem överlevde kriget.

Både män och kvinnor har rest från Vivalla, enligt polisen Fredrik Malm. Männen har inte sällan ett stökigt förflutet medan kvinnorna, paradoxalt nog, kan lockas av livet i Syrien på grund av det kringskurna livet de har i Sverige, tror han.

Leif Abd al Haqq Kielan är imam i Eskilstuna. De senaste åren har han känt sig tvingad att föra en ny kamp mot muslimska extremister. I juni i fjol blev det skarpt läge när två IS anhängare anlände till moskén under fredagsbönen.

 Det är sorgligt att säga det. Men Örebro moské styrs av salafister och extremister. Och samma gäng har försökt ta över moskén här också.
Anklagelsen förnekas av Örebro moské.

En person som har känt sig hotad efter att han tagit ställning mot IS är Abshir Osman, moderatpolitiker i Eskilstuna.
 I Eskilstuna är det värre att som muslim offentligt säga att man är emot IS än att säga att man är för IS, säger han. Slut citat artikel.

Såg att under CL finalen gjorde IS krigare ett attentat i Irak mot en grupp som satt och såg finalen då självmordsbombare och krigare med skjutvapen gjorde en attack mot en lokal där man satt och så på CL finalen. De dödade många personer för det stämmer inte med IS extrema tolkning av koranen att spela fotboll då det är syndigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.