Ånger speglar det som sker i Storbritannien

Ånger speglar det som sker i Storbritannien. Flera britter uttrycker nu ånger över att de röstade för att Storbritannien ska lämna EU, säger rapporter. Mandy Suthi säger till tv-kanalen ITV att hela hennes familj röstade för brexit men att de nu önskar att de fått göra om sitt val.
 Nu har våra ögon öppnats. Vi ser vad som verkligen händer, säger hon.

En del väljare anser att de blivit lurade.
Jag röstade personligen för att lämna därför att jag trodde på de här lögnerna och jag ångrar det mer än något annat, jag känner mig bokstavligen rånad på min röst , skriver en Twitteranvändare.

Kommentaren kom efter att Ukip-ledaren Nigel Farage i en morgonsoffa i tv erkänt att pengarna Storbritannien tidigare gett till EU inte alls ska gå till sjukvård som utlovat.
Det var liksom huvudskälet till att jag röstade för att lämna, nu önskar jag att jag inte gjort det , skriver en annan Twitteranvändare.

I Skottland agerar man omedelbart och vill lämna Storbritannien bli självständiga och bli kvar som medlemmar i EU. Den skotska regeringen kommer att söka direkta samtal med EU för att utreda alla möjliga alternativ för att skydda Skottlands plats  i unionen. Det uppger den skotska förstaministern Nicola Sturgeon på en presskonferens, efter ett långt morgonmöte med regeringen.

Frågan om en andra folkomröstning om skotsk självständighet är i allra högsta grad på bordet , enligt Sturgeon. Hennes regering är nu överens om att få till en lagstiftning som möjliggör det.
 För att säkerställa att det alternativet är genomförbart inom den givna tidtabellen kommer steg att tas för att säkerställa att den nödvändiga lagstiftningen är på plats.
Dessutom ska en kommitté tillsättas med representation från alla skotska partier, för att utreda möjligheterna för en folkomröstning.

2 kommentarer

  1. Gunnar Karlsson

    Varför tro att det som sägas idag är sant?DAGS ATT FÅ EN SERIÖS DEBATT OM SAMHÄLLSUTVECKLINGEN?

  2. Bertil

    Går alltid leta upp enskilda fall som ångrar sig. Allså bör det även finnas de som röstade för att stanna i EU och nu ångrat sig.

    Men propagandan som är högerstyrd tar inte upp sådant. Har helt enkelt inget nyhetsvärde och säljer. Pengar styr även propagandan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.