Nu finns det många som vill ha ett val till

Nu finns det många som vill ha ett val till. Över en halv miljon britter har skrivit på ett krav för en andra folkomröstning om EU medlemskapet. Det stora antalet fick underhusets hemsida att krascha.

Valdeltagandet var 72,2 procent i torsdags, för lågt anser de som skrivit på kravet. Initiativtagaren vill ha en regel om att om rösterna
för att lämna, eller stanna, är mindre
än 60 procent, baserat på ett
valdeltagande på mindre 75 procent, bör en andra folkomröstning hållas. 100.000 namnunderskrifter brukar räcka för att få en debatt i parlamentet.

Det är många som är riktigt besvikna. Både i Skottland men även i Nordirland fanns en kraftig majoritet och det finns starka krafter för att lämna Storbritannien. Skottland kommer att ta alla möjliga steg  för att förbli en del av EU, säger delregionens försteminister Nicola Sturgeon i ett tal efter att det står klart att Storbritannien ska lämna unionen.
62 procent av de skotska väljarna röstade för EU. Nu ska det skotska styret redan ha inlett dialog med europeiska parter och förbereder lagstiftning för en omröstning.
 Skottland ser sin framtid som en del i EU och har röstat klart och tydligt för att förbli en del av unionen, säger Skottlands försteminister Nicola Sturgeon i en intervju med BBC.

I Nordirland finns krafter för att man vill återförenas med Irland. Camerons agerande med att lova en folkomröstning om medlemskapet kan få igång andra krafter som kan dra isär Storbritannien, det brittiska samväldet som är en förlegad organisation. Både Skottland, Nordirland, England och Wales räknas som egna länder inom fotbollen vilket jag tycker är mycket märkligt

2 kommentarer

  1. pelle

    blir det omval har demokratin försvunnit ,jag skulle rösta ja om det var sverige det handlade om att gå ut ur eu

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      När man förlorat en folkomröstning så går det inte att komma med en ny så snart inpå. Demokrati är ju när man hade en folkomröstning och tar man om den nu har demokratin förlorat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.