Inga förhandlingar med Storbritannien nu

Inga förhandlingar med Storbritannien nu. Inte förrän man kommit med en formell anmälan om att man vill lämna EU. Angela Merkel har i dag hållit krismöte med EU:s permanente ordförande Donald Tusk. Hon har också mött Italiens Matteo Renzi och Francois Hollande från Frankrike för att diskutera brexit. Man är eniga om inga förhandlingar före ansökan om utträde kommit.

De vill att det ska komma igång förhandlingar för att slippa osäkerheten. Men vi har inte fått veta när frågan ska tas upp i parlamentet i London. Det har visat sig att den här osäkerheten gör att finansmarknaden beter sig irrationellt. Brexitbeslutet har utlöst en febril aktivitet inom unionen. Under tisdagen hålls ett toppmöte och EU-parlamentet sammanträder för en extrainsatt session. Samtidigt kan man konstatera att det finns inga regler i EU om hur man gör om ett land vill lämna Eu.

I dag väntas EU-parlamentet ansluta sig till institutionerna som kräver att britterna ska påskynda sitt utträde ur unionen när man sammanträder för en extrainsatt session, skriver Politico. De stora partigrupperna i parlamentet har enats om ett förslag till resolution. Enligt den ska man skynda på beslutet och få slut på osäkerheten . Det sa den polska ledamoten Danuta Hübner på en pressträff under söndagen. Den brittiske premiärministern David Cameron har sagt att det bör vara upp till hans efterträdare att leda förhandlingarna om brexit.

Det är inget annat än en skamlig gest av Cameron för man förhandlar väl inte med en person utan med ett land. Det var ju Cameron och ingen annan som bestämde att det skulle vara en folkomröstning om ett förändrat EU där han godkände det förhandlingstesultat som låg till grund för omröstningen

2 kommentarer

  1. andersforss

    Det är på inget sätt skamligt av Cameron att hänskjuta frågan till sin efterträdare. Det var inte Cameron ensam som bestämde att britterna skulle folkomrösta om saken utan hans parti med tillhörande partistyrelse.

    I ljuset av detta är det rätt och riktigt att samma partistyrelse får i uppdrag att välja vem som ska sköta förhandlingarna när Cameron meddelat att han ska avgå.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nu är du fel ute Cameron var väl den som hårdast drev om att vara kvar i EU. jag förstår att han gick omedelbart och det har flera svenska statsministrar gjort när de förlorat val och den senaste är Reinfeldt men även Mona Sahlin och Göran Persson gick efter ett förlorat val

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.