Sverige kom in i FN,s säkerhetsråd

Sverige kom in i FN,s säkerhetsråd. Och det gjorde man redan i första omgången få man fick den kvalificerade majoritet som behövdes. Man fick 134 av de 191 röstande och det krävdes 128 för att komma med i första gången. Nederländerna och Italien fick 225 resp. 113. Italien var storfavoriter enligt svenska med men de minst röster i Europa polen.

Sverige fick långa applåder i generalförsamlingen när resultatet tillkännagavs. Det visar på att världen har stort förtroende för Sverige och den Socialdemokratiska regeringen. Jag är helt säkert på att en avgörande fråga är för att Sverige inte är med i Nato.

Jag tycker Stefan Löfven och Margot Wallström verkligen ska ta åt sig äran. Ett av världens och FN,s viktigaste uppgift är att med alla medel se till att vi sätter fredsfrågorna högst på dagordningen för den oro som finns att det blir krig förstör många människor för hela livet.

Grattis Stefan och Margot jag tycker att en förtroendefråga som ger kvalificerad majoritet är ett bra betyg för Sverige även om media som dömt ut Sveriges agerande för säkerhetsrådet tidigt. Media idag är ofta fel ute med sina beskyllningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.